Voorinschrijving

Sinds 1 januari 2018 worden alle heelkundige ingrepen gecentraliseerd uitgevoerd op campus Sint-Vincentius.   U kan echter zowel voor uw voorinschrijving als voor uw preoperatieve onderzoeken (POS)  terecht op alle  campussen van de GZA ziekenhuizen.  Algemene informatie vindt u hier.

Om een ingreep te ondergaan dient u volgende stappen te ondernemen:


STAP 1

De NKO arts zal uw email adres vragen.  Voor je opname vragen we u een vragenlijst in te vullen via het patiëntenportaal, dat doet u via  deze link. Nadat u  zich heeft aangemeld via uw eID-reader of Itsme, zal u een sms of e-mail krijgen als er een preoperatieve vragenlijst voor u klaarstaat op het patiëntenportaal.  Mocht u deze niet digitaal ontvangen, dan vindt u hier de papieren versie.

We raden u aan deze vragenlijst volledig in te vullen.  Zo kunnen we de ingreep goed voorbereiden en de kwaliteit van onze zorgverlening verbeteren. Bovendien biedt een betere voorbereiding meer veiligheid voor u als patiënt.

Indien  er vooronderzoeken nodig zijn, zal u verwittigd worden door het team van de preoperatieve screening (POS).   Het is belangrijk dat al uw resultaten ter beschikking zijn op het ogenblik van uw opname.

Bent u 65 jaar of ouder, dan zijn er twee standaard preoperatieve onderzoeken vereist: een bloedafname en een elektrocardiogram (ECG). Deze onderzoeken kan je maximum 6 maanden voor de ingreep laten doen.

Als deze onderzoeken bij GZA Ziekenhuizen gebeurd zijn, hoef je verder geen stappen te ondernemen. Als je deze onderzoeken elders laat uitvoeren of al in het bezit bent van de resultaten, gelieve deze te bezorgen via: Pos.sa@gza.be of Pos.sv@gza. be (voor respectieveljik ingrepen die plaatsvinden op campus Sint-Augustinus of campus Sint-Vincentius).

Ben je jonger dan 65 jaar dan zijn er afhankelijk van de ingreep of de ingevulde vragenlijst ook onderzoeken nodig. In dat geval nemen wij met jou contact op.

Informatie rond Covid beleid in het ziekenhuis vindt u hier.

Voor een preoperatieve screening kan je terecht op campus Sint-Augustinus en campus Sint-Vincentius. 

  • Volg op campus Sint-Augustinus route 101.
  • Volg op campus Sint-Vincentius route 212.

Online kan je een afspraak maken via mijn.gzazna.be.

Je kan ook telefonisch een afspraak maken, tussen 8 en 16.30 uur:

  • 03 443 45 46 (campus Sint-Augustinus)
  • 03 283 14 90 (campus Sint-Vincenitus)

 


STAP 2

  • Daarnaast dient u voor uw opname vooraf ook enkele administratieve formaliteiten te regelen: de voorinschrijving.  Vooraf inschrijven is niet nodig bij dagopnames van volwassenen.

 

Voordeel van een voorinschrijving:

  • U wordt sneller geholpen op het moment van uw opname.
  • U kan zo nodig vooraf nog een aantal administratieve zaken tijdig in orde brengen (bv. hospitalisatieverzekering…).
  • U wordt vooraf geïnformeerd over de kosten van uw verblijf.

Wat brengt u mee?

  • Gegevens over uw opname: naam arts, datum en uur opname
  • Identiteitskaart / paspoort
  • Voorschot (het voorschot wordt berekend op basis van de verwachte verblijfsduur, uw statuut bij uw mutualiteit en het gekozen kamertype)
  • Gegevens hospitalisatieverzekering
  • Bent u niet aangesloten bij één van de Belgische ziekenfondsen, breng dan een betalingsgarantie mee.
  • Naam en adres van uw huisarts
  • Bij arbeidsongeval: gegevens werkgever en verzekeringsmaatschappij

Voor hospitalisaties en dagopnames kinderen:

in de centrale inkomhal van onze drie ziekenhuiscampussen kan u iedere werkdag van 8 tot 16.30 uur terecht om uw reservatie in orde te brengen. Zaterdag is de opnamedienst geopend van 9 tot 18 uur en zondag van 13 tot 18 uur.  U meldt u aan via de  inschrijvingskiosk met identiteitskaart en vervolgens kiest u:

> “opname, kamer reserveren of aanvullen administratie”

> “kamer reserveren”

Voor dagopnames volwassenen:

de administratie wordt de dag zelf van de opname geregeld.  U dient zich op het afgesproken uur aan het loket van de dagkliniek  aan te bieden op de 4de verdieping van de campus Sint-Vincentius.